Μια γιαγιά, μια συνταγή και μια ιστορία!
Η ιστορία της εταιρίας SOFIS COOKIES μπορεί να ειπωθεί με πολλούς τρόπους!
Είναι η εταιρία που ιδρύθηκε το 1990 με αντικείμενο το εμπόριο και τη διανομή υγιεινών τροφών και ξηρών καρπών με την ονομασία «Σογιέμα». Για να γίνει SOFIS COOKIES το 1998, καθώς μια καινούρια ιδέα καρποφόρησε. Η παραγωγή και το εμπόριο μπισκότων με βρώμη και μέλι, έδωσε το νέο όνομα στην εταιρία και την ώθηση για ανάπτυξη. Με σταθερά βήματα τα προϊόντα SOFIS COOKIES τοποθετήθηκαν σε ελληνικές και ξένες αλυσίδες super market κατακτώντας την καρδιά των καταναλωτών με την μοναδική συνταγή τους.
Γιατί είναι και η ιστορία της γιαγιάς Σοφίας που έφερε την ακαταμάχητη συνταγή στην Ελλάδα το 1923, καθώς τότε εγκαταστάθηκε σε ένα χωριό της Χαλκιδικής, μετά την Ελληνοτουρκική ανταλλαγή πληθυσμών. Κουβαλώντας την παράδοση και την όρεξη για τη ζωή, έδωσε το έναυσμα στη δεύτερη γενιά να δημιουργήσει τα πρώτα μπισκότα βρώμης με μέλι και στην τρίτη γενιά να αναπτύξει μία παραγωγή με τις προδιαγραφές διεθνών προτύπων.
Με μια πλήρως εξοπλισμένη μονάδα και όλες τις προϋποθέσεις για την τήρηση της υγιεινής και τον ποιοτικό έλεγχο δημιουργήθηκε μία μεγάλη σειρά προϊόντων.
Απολαύστε κι εσείς την ακαταμάχητη γεύση των cookies, των γεμιστών μπισκότων, των παραδοσιακών, των κριτσινιών αλλά και της σειράς υγιεινών τροφών όπως τα μουστοκούλουρα, τα σταφιδοκούλουρα και το ταχίνι!
Γεύση που γράφει ιστορία!
Όραμα – Αποστολή και Πολιτική της επιχείρησης Sofis Cookies
Το όραμα της εταιρείας μας είναι η ικανοποίηση των καθημερινών αναγκών,ακόμη και των πιο απαιτητικών καταναλωτών με υψηλής ποιότητας προϊόντα. Κάθε ένα από τα προϊόντα μας περνάει από εξονυχιστικούς ελέγχους κατά τη διαδικασία παραγωγής με απόλυτο στόχο τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των τελικών προϊόντων.
Αποστολή και πρωταρχικό στόχο της Διεύθυνσης και όλου του προσωπικού των Sofis Cookies,και ένας από τους κεντρικούς άξονες της φιλοσοφίας μας αποτελεί η διασφάλιση της ασφάλειας και υγιεινής των προϊόντων της με την εφαρμογή και τον έλεγχο όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με αυτή, τις πρώτες ύλες, την παραγωγή και τον έλεγχο ασφάλειας των προϊόντων, μέχρι τη παράδοση και την μετέπειτα εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς και η κάλυψη των απαιτήσεων της Νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων τα οποία παρασκευάζει.
Επίσης, αποστολή και πολιτική της επιχείρησης είναι να παράγει και να προμηθεύει μπισκότα και είδη διατροφής ,τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις διαμορφούμενες απαιτήσεις ποιότητας των καταναλωτών της, δημιουργώντας έτσι μια εξαιρετική στενή σχέση με τους καταναλωτές μας για την οποία είμαστε ιδιαιτέρα υπερήφανοι. Επενδύουμε σε πόρους, χρόνο και τεχνογνωσία και τολμούμε να καινοτομήσουμε,με πρωτοποριακές και ποιοτικές προτάσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των καταναλωτών μας.
Η ανώτατη Διοίκηση της εταιρείας Sofis Cookies διασφαλίζει:
- Την ικανοποίηση των πελατών της και τη διασφάλιση της υγείας τους.
- Την παραγωγή, αποθήκευση και διακίνηση των προϊόντων κάτω από πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με όλους του κανονισμούς και σύμφωνα με τις διμερώς συμφωνημένες απαιτήσεις των πελατών.
- Την γνωστοποίηση της πολιτικής της ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων και την συνεχόμενη εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα ασφάλειας και ποιότητας.
- Την γνωστοποίηση της πολιτικής της ασφάλειας των τροφίμων σε προμηθευτές καθώς και σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη που μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλεια των τροφίμων.
- Την συνεχή βελτίωση μέσα από την θέσπιση μετρήσιμων στόχων και συνεχόμενων ανασκοπήσεων.
Η ασφάλεια και η υγιεινή είναι βασική ευθύνη της Διοίκησης και παράλληλα αποτέλεσμα δέσμευσης και καλής συνεργασίας μεταξύ των στελεχών και των εργαζομένωv όλης της εταιρίας
Τι είναι το FSSC 22000
Το FSSC 22000 – Food Safety System Certification 22000 αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σχήμα Πιστοποίησης για Συστήματα Ασφάλειας Τροφίμων που διαχειρίζεται o μη κερδοσκοπικός Ολλανδικός Οργανισμός Foundation for Food Safety Certification.
Βασίζεται στο διεθνές πρότυπο ISO 22000 ‘Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων-Απαιτήσεις για τους Οργανισμούς της Αλυσίδας Τροφίμων’ και στο ISO/ TS 22002-1:2009 ‘Prerequisite programmes on food safety for food manufacturing’.
Το FSSC 22000 μπορεί να εφαρμοστεί από επιχειρήσεις της αλυσίδας τροφίμων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, επεξεργασία και μεταποίηση τροφίμων (μη συμπεριλαμβανομένης της πρωτογενούς παραγωγής, συγκομιδής και παραγωγής ζωοτροφών). .
To Σχήμα Food Safety System Certification 22000 έγινε πλήρως αποδεκτό από το GFSI στις 23.02.2010 και γίνεται δεκτό σαν ισότιμο των BRC και IFS.
Μια επιχείρηση για να πιστοποιηθεί κατά FSSC 22000 πρέπει να καλύπτει τα προαπαιτούμενα (απαιτήσεις για την κατασκευή και σχεδιασμό των κτιρίων, το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, τις παροχές αέρα, νερού, ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων, τον εξοπλισμό, τον καθαρισμό και απολύμανση, την υγιεινή του προσωπικού, κλπ), καθώς και τις πρόσθετες απαιτήσεις του σχήματος FSSC 22000.
Oφέλη από την εφαρμογή και πιστοποίηση κατά FSSC 22000
- Η αύξηση του επιπέδου ασφάλειας των τροφίμων
- Η δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος
- Η διαχείριση του επιχειρηματικού ρίσκου
- Η προσέλκυση επενδύσεων
- Η βελτίωση της εικόνας του οργανισμού
- Η μείωση του λειτουργικού κόστους και η εξοικονόμηση πόρων.
HALAL
Τι σημαίνει Halal:
Η αραβική λέξη Halal αναφέρεται σε όσα επιτρέπονται και είναι αποδεκτά σύμφωνα με την ισλαμική νομοθεσία. Το Χαράμ σημαίνει το αντίθετο και αναφέρεται σε κάτι που απαγορεύεται, όπως το χοιρινό, το αίμα, οι τοξικές ουσίες και το κρέας που προέρχεται από ζώα που δεν έχουν σφαγιαστεί με την αποδεκτή διαδικασία.
Halal τρόφιμα είναι εκείνα που πληρούν τις ισλαμικές διατροφικές συνήθειες και απαιτήσεις καθαρότητας και δεν περιέχουν απαγορευμένες ουσίες.
Οφέλη της πιστοποίησης Halal
Η πιστοποίηση Halal προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την είσοδο ή επέκταση των επιχειρήσεων στην τοπική και παγκόσμια αγορά Halal. Για εξαγωγές σε ορισμένες χώρες, όπως η Μαλαισία, η Ινδονησία και η Σιγκαπούρη, η πιστοποίηση αυτή απαιτείται. Επιπλέον, για τις εταιρίες που αποτελούν προμηθευτή Α ή βοηθητικών Υλών σε άλλες εταιρίες που το τελικό τους προϊόν, έχει πιστοποιηθεί ως προϊόν Halal, η πιστοποίηση είναι μονόδρομος εάν επιθυμούν να διατηρήσουν τον πελάτη τους.
Ως αποτέλεσμα, το λογότυπο- Halal είναι ένα χρήσιμο εργαλείο μάρκετινγκ και ένα απαραίτητο εργαλείο διασφάλισης των πελατών, ενώ αποτελεί μια βασική πηγή έλξης για έναν αυξανόμενο αριθμό καταναλωτών που δίνουν μεγάλη έμφαση στην κατανάλωση Halal προϊόντων.
Η παγκόσμια ζήτηση της αγοράς για προϊόντα Halal, αυξάνεται συνεχώς και το σήμα Halal παρέχει σε επιχειρήσεις διαφόρων τομέων πολλά οφέλη και πλεονεκτήματα, όπως:
- Εύκολη πρόσβαση για εξαγωγή σε μουσουλμανικές χώρες.
- Δεν υπάρχει απώλεια Μουσουλμάνων καταναλωτών.
- Βασικές αρχές είναι η ασφάλεια και η υγιεινή, οι οποίες είναι σημαντικές και για τρίτους.
- Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.
- Καταχώρηση της εταιρείας και του εμπορικού της σήματος στην Παγκόσμια λίστα Halal.
- Παρουσιάζει ευθύνη και αξιόπιστη δέσμευση εκ μέρους του οργανισμού με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από τον Ισλαμικό νόμο και τους κανονισμούς.
- Διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι το προϊόν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της Ισλαμικής πρακτικής.
Πιστοποίηση Halal
Ένα οποιαδήποτε σύστημα πιστοποίησης Halal βασίζεται στις παρακάτω αρχές:
- Εταιρικό όραμα και ευθύνη
- Σύστημα υγιεινής
- Ιχνηλασιμότητα του προϊόντος από το πρώτο στάδιο παραγωγής / επεξεργασίας έως το τραπέζι του καταναλωτή
- Αξιολόγηση της επικινδυνότητας
- Σήμανση
- Συνεχής παρακολούθηση και βελτίωση